2012. március 25., vasárnap

Üdvözlet a francia tengerpartokról /Greetings from the French Riviera

Deauville

A francia fővárostól mintegy 200 km-re fekvő Deauville kedvelt kirándulóhelye a párizsiaknak. A várost az 1800-as években fedezték fel a nyugalomra és elvonultságra vágyó ünnepelt írók, Dumas és Flaubert. Néhány csendre vágyó társaságbeli dáma is megszerette a békés tengerparti települést, s egyre másra épültek a ma is megtalálható villák. A hely mára felkapott, nagyvilági várossá vált.St.Raphael

A déli Cote d'Azur patinás gyöngyszeme St.Raphael. Itt komponálta Gounod Rómeó és Júliáját, s itt üldögélt a tengerparton órák hosszat Berlioz, az író Alphonse Karr társaságában, az akkor még csöndes tengerparti városkában.


St.Tropez

Az egykori békés halászfalut szintén a művészek fedezték fel. Az 1920-as években Coco Chanelt és Elisa Schipparellit, majd az 1950-es években a francia Új Hullám filmeseit vonzotta magához a település atmoszférája. Neve összefonódott Roger Vadim  És Isten megteremté a nőt című filmjével, melyben Brigitte Bardot egy saint tropezi lányt alakít. A település mára a nemzetközi milliomos és modellvilág egyik nyári találkozóhelyévé vált, ahová - bizonyos körökben "illendő" legalább pár napra ellátogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése